Burgery tikka masala

Doskonała propozycja na imprezowe danie. Smakuje tak jak wygląda – pysznie!

Trudność
Ostrość
Czas
40 min
Udostępnij
Udostępnij

Składniki

Porcja dla 4 osób
  • 4 małe piersi z kurczaka
  • 1 łyżka pasty Patak's Tikka Masala
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 cebula
  • 1 pomidor
  • 4 listki sałaty
  • 4 bułki do hamburgerów
  • 4 łyżeczki Patak's Pikle Czosnkowe

Przygotowanie

1. Piersi kurczaka połącz z pastą Patak's Tikka Masala i marynuj przez 15-20 minut.

2. Mięso zgrilluj, od czasu do czasu smarując oliwą z oliwek.

3. Bułki przekrój i podpiecz na grillu, by były chrupiące. Cebulę i pomidor pokrój w plastry.

4. Na przekrojone bułki wyłóż Patak's Pikle Czosnkowe, sałatę, plasterki cebuli i pomidora oraz kurczaka, a następnie przykryj je pozostałymi połówkami bułek. Aby hamburgery dobrze się trzymały, możesz wbić w nie patyczki do szaszłyków. 

Do przygotowania tej pysznej potrawy potrzebujesz również

Klasyczne połączenie łagodnego czosnku z rodzynkami, imbirem i chilli.