Domowe burgery z indykiem

Kto powiedział, że fast food jest niezdrowy? Nasze domowe burgery udowadniają, że ekspresowe dania mogą być pożywne i pełne wartościowych witamin.

Trudność
Ostrość
Czas
40 min
Udostępnij
Udostępnij

Składniki

Porcja dla 4 osób
  • 4 kotlety z indyka
  • 4 łyżeczki Patak's Pikle Czosnkowe
  • 1 łyżka pasty Patak's Tikka Masala
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 4 listki sałaty
  • 1 cebula
  • 1 pomidor
  • 4 bułki do hamburgerów

Przygotowanie

1. Kawałki indyka wymieszaj z pastą Patak's Tikka Masala i wstaw do lodówki na 15-20 minut.

2. Zamarynowane mięso posmaruj oliwą z oliwek, po czym wyłóż na patelnię grillową lub rozgrzany ruszt i upiecz.

3. Bułki przekrój na pół i zrumień na grillu lub patelni grillowej. Obraną cebulę i pomidor pokrój w plastry.

4. Na przekrojone bułki wyłóż Patak's Pikle Czosnkowe, sałatę, plasterki cebuli i pomidora oraz mięso, a następnie przykryj je pozostałymi połówkami bułek. Burgery podawaj od razu po przygotowaniu.

Do przygotowania tej pysznej potrawy potrzebujesz również

Unikalna mieszanka aromatycznych przypraw, pomidorów, cebuli i kolendry nada potrawie głęboki, bogaty i przede wszystkim autentyczny smak.