Skip to content
Produkty
Przepisy
Smaki Indii
Historia
Sklep
Home
Przepisy
Ekspresowy kurczak tikka masala
Ekspresowy kurczak tikka masala
Świetny pomysł na szybki obiad dla całej rodziny. Jeśli go przyrządzisz, nikt nie wstanie od stołu głodny!
Trudność
Ostrość
Czas
30 min.
Ten przepis wymaga
Sos pomidorowy Tikka Masala
Bogaty, kremowy sos pomidorowy z akcentami czosnku i kolendry, który stał się ulubionym indyjskim smakiem Polaków.
Czytaj dalej
Udostępnij
Składniki
Porcja dla 4 osób
600 g piersi kurczaka
1/2 czerwonej cebuli lub 2 szalotki
6 pomidorków koktajlowych
1 słoik sosu pomidorowego Patak's Tikka Masala
1 łyżka oleju roślinnego
sok z 1/2 cytryny
sól i cukier do smaku
1 łyżka posiekanej kolendry
Przygotowanie
Czerwoną cebulę lub szalotki obierz, drobno posiekaj i podsmaż na rozgrzanym oleju.
Dodaj pokrojonego w kostkę kurczaka i smaż przez kilka minut.
Dołóż pokrojone na ćwiartki pomidory i sos pomidorowy Patak's Tikka Masala.
Całość przykryj i podgrzewaj przez 15 minut, mieszając od czasu do czasu.
Dopraw do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny.
Przed podaniem potrawę udekoruj kolendrą. Serwuj z ryżem basmati.