Hot dog w nowej odsłonie

Kto powiedział, że dania z grilla muszą być nudne i zawsze takie same. Zaproś naszego hot doga na grillowe przyjęcie – możemy założyć się o wszystko, że zostanie kulinarną gwiazdą imprezy!

Trudność
Ostrość
Czas
30 min
Udostępnij
Udostępnij

Składniki

Porcja dla 4 osób
  • 70 g Patak's Mango Chutney
  • 4 łyżeczki musztardy dijon
  • 1 łyżka octu jabłkowego
  • 4 kiełbasy
  • 4 podłużne bułki
  • 2 ogórki konserwowe
  • 100 g pomidorków koktajlowych
  • 50 g cebuli
  • olej do posmarowania rusztu

Przygotowanie

1. Patak's Mango Chutney połącz z musztardą i octem jabłkowym.

2. Ruszt rozgrzej i posmaruj olejem. Kiełbasy grilluj przez 10 minut, odwracając od czasu do czasu.

3. Kiełbasy opiekaj przez kolejne 5-8 minut, często obracając i smarując przygotowaną glazurą.

4. Ogórki konserwowe, pomidorki koktajlowe i cebulę drobno posiekaj. Pozostałą glazurą posmaruj przekrojone bułki. Wypełnij je kiełbaskami. Na wierzch wyłóż posiekane warzywa.