Hot dog w nowej odsłonie
Kto powiedział, że dania z grilla muszą być nudne i zawsze takie same. Zaproś naszego hot doga na grillowe przyjęcie – możemy założyć się o wszystko, że zostanie kulinarną gwiazdą imprezy!
Trudność
Ostrość
Czas
30 min
Udostępnij
Składniki
Porcja dla 4 osób
- 70 g Patak's Mango Chutney
- 4 łyżeczki musztardy dijon
- 1 łyżka octu jabłkowego
- 4 kiełbasy
- 4 podłużne bułki
- 2 ogórki konserwowe
- 100 g pomidorków koktajlowych
- 50 g cebuli
- olej do posmarowania rusztu
Przygotowanie
1. Patak's Mango Chutney połącz z musztardą i octem jabłkowym.
2. Ruszt rozgrzej i posmaruj olejem. Kiełbasy grilluj przez 10 minut, odwracając od czasu do czasu.
3. Kiełbasy opiekaj przez kolejne 5-8 minut, często obracając i smarując przygotowaną glazurą.
4. Ogórki konserwowe, pomidorki koktajlowe i cebulę drobno posiekaj. Pozostałą glazurą posmaruj przekrojone bułki. Wypełnij je kiełbaskami. Na wierzch wyłóż posiekane warzywa.