Indyk z pomidorami i mango

Delikatne mięso, soczyste pomidory i słodkie mango tworzą trio doskonałe, które zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienia.

Trudność
Ostrość
Czas
20 min
Udostępnij
Udostępnij

Składniki

Porcja dla 4 osób
  • 600-800 g piersi indyka
  • 1 łyżka Patak's Mango Chutney
  • 1 łyżka oleju roślinnego
  • 6 łyżek wody
  • 1 cebula
  • 4 łyżeczki pasty Patak's Hot Curry
  • 120 g pomidorów
  • 1/2 mango
  • sól i pieprz
  • 1 łyżka posiekanej kolendry do dekoracji

Przygotowanie

1. Piersi indyka pokrój w kostkę i podsmaż na oleju.

2. Cebulę obierz, posiekaj, dołóż do mięsa i smaż przez 2 minuty, mieszając.

3. Do składników dodaj pastę Patak's Hot Curry i wodę. Zawartość patelni wymieszaj, przykryj pokrywką i gotuj przez 20 minut.

4. Pomidory oraz mango pokrój w kostkę i dodaj do potrawy. Całość wymieszaj z Patak's Mango Chutney i podgrzewaj jeszcze przez kilka minut.

5. Danie dopraw do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem potrawę udekoruj posiekaną kolendrą.

Do przygotowania tej pysznej potrawy potrzebujesz również

Skosztuj unikalnej mieszanki składników dającej autentyczny indyjski smak bardzo ostrego curry.