Kanapka z kurczakiem tikka masala

Znudziły Cię już zwykłe kanapki? Nasza kanapka w indyjskim wydaniu na pewno smakowicie Cię zaskoczy. Świetnie sprawdzi się jako sobotnie śniadanie, lekki lunch lub danie piknikowe.

Trudność
Ostrość
Czas
20 min
Udostępnij
Udostępnij

Składniki

Porcja dla 2 osób
  • 250 g piersi kurczaka
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • 50 g cebuli
  • 50 g papryki
  • 50 g pomidorów
  • 100 g sosu pomidorowego Patak's Tikka Masala
  • sól
  • czarny pieprz mielony
  • biały pieprz mielony
  • 2 małe bagietki
  • 1-2 łyżki majonezu
  • kolendra do dekoracji

Przygotowanie

1. Pierś kurczaka pokrój w kostkę. Cebulę oraz czosnek posiekaj i wraz z kurczakiem zrumień na oleju. Dodaj sos pomidorowy Patak's Tikka Masala, po czym doprowadź do wrzenia. 


2. Paprykę i pomidory drobno posiekaj, po czym dołóż do sosu. Dopraw do smaku solą, czarnym i białym pieprzem. Całość podduś. 


3. Bagietki pokrój i posmaruj majonezem. Nałóż do środka farsz - udekoruj świeżą kolendrą.