Kurczak korma

To niezwykle popularne w Indiach danie. Aby było bardziej sycące, podawaj je z ugotowanym na sypko ryżem lub świeżym pieczywem.

Trudność
Ostrość
Czas
30 min
Udostępnij
Udostępnij

Składniki

Porcja dla 4 osób
  • 1 łyżka oleju roślinnego
  • 1 cebula
  • 450 g piersi kurczaka
  • 500 g sosu śmietanowego Patak's Korma
  • 2 łyżki tłuczonego czarnego pieprzu
  • 2 łyżki posiekanej kolendry
  • 1 łyżka płatków migdałowych
  • kolendra do dekoracji

Przygotowanie

1. Na patelni rozgrzej olej, dodaj drobno posiekaną cebulę i smaż przez 2 minuty.


2. Piersi kurczaka pokrój w kostkę, dodaj do cebuli i smaż przez 3 minuty. 


3. Do mięsa dodaj sos śmietanowy Patak's Korma oraz pieprz. Doprowadź do wrzenia, po czym gotuj na małym ogniu przez 20-25 minut. 


4. Zawartość patelni połącz z kolendrą.


5. Potrawę serwuj na gorąco. Przed podaniem udekoruj ją kolendrą i uprażonymi płatkami migdałowymi.