Kurczak korma z owocami

To idealny poczęstunek dla niezapowiedzianych gości. Aby go przygotować, potrzebujesz zaledwie kilku chwil. A efekt? Zachwyci wszystkich!

Trudność
Ostrość
Czas
20 min
Udostępnij
Udostępnij

Składniki

Porcja dla 4 osób
  • 4 piersi kurczaka
  • 2 łyżki mieszanki orzechów
  • 2 łyżki rodzynek
  • 1 łyżka mango pokrojonego w kostkę
  • 1 słoik sosu śmietanowego Patak's Korma
  • 1 łyżka wiórków kokosowych
  • 1 łyżka oleju roślinnego
  • sól do smaku
  • kolendra do dekoracji

Przygotowanie

1. Piersi kurczaka pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż na nim mięso. 


2. Do mięsa dodaj sos śmietanowy Patak's Korma. Gotuj przez 10 minut, mieszając od czasu do czasu. 


3. Orzechy grubo posiekaj, po czym wraz mango, wiórkami kokosowymi i rodzynkami dodaj do sosu. 


4. Całość gotuj przez 5 minut. Dopraw do smaku solą. Serwuj na gorąco. Przed podaniem potrawę udekoruj kolendrą.