Pikantny kurczak mango
Jest bardzo prosty w przygotowaniu. Najlepiej smakuje podany z ugotowanym na sypko ryżem. Palce lizać!
Trudność
Ostrość
Czas
20 min
Udostępnij
Składniki
Porcja dla 4 osób
- 1 łyżka oleju roślinnego
- 4 piersi kurczaka
- 1 cebula
- 4 łyżeczki pasty Patak's Hot Curry
- 6 łyżek wody
- 120 g pomidorów krojonych z puszki
- 1 łyżka Patak's Mango Chutney
- 1 łyżka posiekanej kolendry do dekoracji
Przygotowanie
1. Piersi kurczaka pokrój w kostkę i zrumień na oleju.
2. Cebulę obierz, drobno posiekaj, dodaj do mięsa i smaż przez 2 minuty.
3. Do składników dołóż pastę Patak's Hot Curry, wodę oraz pomidory z puszki i gotuj pod przykryciem przez 20 minut.
4. Całość połącz z Patak's Mango Chutney. Gotową potrawę podawaj udekorowaną posiekaną kolendrą.