Pikantny kurczak mango

Pikantny kurczak mango

Jest bardzo prosty w przygotowaniu. Najlepiej smakuje podany z ugotowanym na sypko ryżem. Palce lizać!

Trudność

Ostrość

Czas

20 min.

hot-curry-spice-pasta
Ten przepis wymaga

Pasta Hot Curry – bardzo ostra

Skosztuj unikalnej mieszanki składników dającej autentyczny indyjski smak bardzo ostrego curry.

Udostępnij

Składniki

Porcja dla 4 osób
  • 1 łyżka oleju roślinnego
  • 4 piersi kurczaka
  • 1 cebula
  • 4 łyżeczki pasty Patak's Hot Curry
  • 6 łyżek wody
  • 120 g pomidorów krojonych z puszki
  • 1 łyżka Patak's Mango Chutney
  • 1 łyżka posiekanej kolendry do dekoracji

Przygotowanie

1. Piersi kurczaka pokrój w kostkę i zrumień na oleju.

2. Cebulę obierz, drobno posiekaj, dodaj do mięsa i smaż przez 2 minuty.

3. Do składników dołóż pastę Patak's Hot Curry, wodę oraz pomidory z puszki i gotuj pod przykryciem przez 20 minut.

4. Całość połącz z Patak's Mango Chutney. Gotową potrawę podawaj udekorowaną posiekaną kolendrą.