Szaszłyki butter chicken

Szaszłyki butter chicken

Jeśli do ich przygotowania zaprosisz dzieci lub przyjaciół, czeka Was wielka frajda – każdy może stworzyć swój własny szaszłyk. W końcu gotowanie to zabawa!

Trudność

Ostrość

Czas

60 min.

sos-pomidorowy-butter-chicken
Ten przepis wymaga

Sos pomidorowy Butter Chicken

Bogaty, kremowy sos z masłem i pomidorami połączonymi z doskonale wyselekcjonowanymi autentycznymi przyprawami z Indii.

Udostępnij

Składniki

Porcja dla 2 osób
  • 450 g piersi kurczaka
  • 1 duża czerwona papryka
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • oliwa z oliwek do posmarowania grilla
  • 1 słoik sosu pomidorowego Patak's Butter Chicken
  • sól i pieprz
  • chlebki naan jako dodatek do szaszłyków

Przygotowanie

1. Piekarnik rozgrzej do temperatury 180°C. Kurczaka, paprykę i cebulę pokrój na kawałki, po czym naprzemiennie nabij je na metalowe lub drewniane patyczki do szaszłyków.

2. Szaszłyki wyłóż na posmarowany oliwą ruszt i opiekaj przez 2 minuty. Następnie obróć je i za pomocą pędzelka kuchennego posmaruj sosem pomidorowym Patak's Butter Chicken.

3. Szaszłyki grilluj do czasu, aż mięso i warzywa będą miękkie (ok. 10 minut), pamiętając o tym, by od czasu do czasu szaszłyki obrócić i posmarować sosem.

4. Chlebki naan opiecz na gillu i podawaj jako dodatek do szaszłyków.