Wrapy z kurczakiem curry

Możesz podać je od razu po przygotowaniu lub dokładnie owinąć folią aluminiową i wziąć ze sobą do pracy lub na wycieczkę. Ten pyszny wybór należy do Ciebie!

Trudność
Ostrość
Czas
15 min
Udostępnij
Udostępnij

Składniki

Porcja dla 4 osób
  • 100 ml mleczka kokosowego
  • 1 łyżka pasty Patak's Mild Curry
  • 1 łyżka posiekanej kolendry
  • 250 g gotowanej lub usmażonej piersi kurczaka
  • 100 g marchewki
  • 40 g drobno posiekanej zielonej cebulki
  • 50 g prażonych orzeszków ziemnych
  • 4 placki tortilli
  • 200 g mieszanki sałat

Przygotowanie

1. Marchewkę obierz i pokrój w cienkie plasterki. Kurczaka pokrój w kostkę.


2. Do miski wlej mleczko kokosowe, po czym miksuj je z pastą Patak's Mild Curry do momentu uzyskania gładkiej masy. Wymieszaj z kolendrą, kurczakiem, marchewką, zieloną cebulką i orzeszkami ziemnymi. 


3. Podgrzej tortille. Na każdą z nich wyłóż farsz z kurczakiem i sałatę. Następnie zwiń, tworząc rulony. Przed podaniem przekrój je na pół.